Ataman

Forum Sojuszu Ataman z Królestwa Shinsoo

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#1 2007-09-29 13:00:46

zurkof

Nowiciusz

Punktów :   -1 

chcemy ziemie!!!!!!!!!!

yo ziom skate loozzz

mam taki pomysl, ktory przedstawilem juz mansurowi ale przedstawie go i wam:
napewno wielu z nas, byc moze wszyscy chc± miec juz ziemie gildi, piec itd....
mamy juz ponad 1/5 yang tego co potrzeba
jest nas okolo 25osob
proponuje zrobic fuzje z jakas gildia, zeby oni przeszli do nas, a zeby nie niszczyc ich gildi mogla byc ona nasza akademia....
chodzi o to zeby yangi i exp wplywaly szybciej
moja druga propozycja jest taka by obnizyc poziom przyjmowania do gildi, tez to ma na celu zwiekszenie wplywania yang na gildie
ale wiazalo by sie z tym to.. ze na wojny z takimi silniejszymi mogli by chodzic ci co maja ponad 5k hp zeby nie bylo duze deedow z naszej strony
kto juz jest w naszej gildi  a ma ponizej tego powinien darzyc zeby ten spelniac to wymaganie
nastepnie propouje podwyzyc wplaty:
100k expa dziennie przynajmniej ( to napewno nie problem dla sredniej 40lvl)
i yang tygodniowo np. hm..... 150k
gdyby owa fuzjia byla lub prog obnizony i sporo czlonkow by bylo to mozna by oplaty zrobic 120k
jeszcze jedno....
na wstepie ci slabsi musieli by wiecej zaplacic
im slabszy poziom tym wiecej na wstepie placi

pisze co o tym sadzicie

#2 2007-09-29 21:33:37

Morteo

Towarzysz

Re: chcemy ziemie!!!!!!!!!!

podniesc cotygodniowa skladke spoko, zarowno expa jak i yang

pieniadze i exp dla gildii sa tez z wojen?

co do poziomu rekrutacji to zalezy jak dla mnie od Mansura, teoretycznie byloby to wykonalne, zeby slabsi nie wchodzili na wojny, ale upilnowac wszystkich w zamieszaniu nie sposob,

Wodzu i inni macie juz upatrzona konkretna ziemie? podobno ceny sa rozne w roznych punktach

#3 2007-09-30 00:02:12

zurkof

Nowiciusz

ja o ziemiach nic nie wiem!
ja wiem tyle co jest w temacie o ziemi, zalorzonej przez...
nie pamietam kogo:D
w kazdym razie na tym forum

Ostatnio edytowany przez zurkof (2007-09-30 09:01:38)

#4 2007-09-30 17:49:22

kowal32

Pacho³ek

Punktów :   

Witam

Pomys³ jest ogólnie dobry i my¶lê ze przyda³oby siê go wprowadzi w ¿ycie ( ewentualnie troszkê zmodyfikowaæ na podstawie pomys³ów i wypowiedzi innych). Ale co¶ trzeba zrobiæ je¿eli chcemy mieæ ten zamek szybciej ni¿ za rok . Wiec czekam na uwagi i zdanie innych. Bêdê dok³adnie i regularnie analizowa³ ten temat .

P.S. Fajnie ¿e kto¶ siê interesuje sprawami gildi, i stara siê co¶ zmieniæ na lepsze 

Pozdrawiam.

#5 2007-10-01 14:05:21

Lavode

Pacho³ek

Punktów :   

A mo¿e zastanowiæ siê nad zakupem ziemi pod zamek ju¿ w najbli¿szym czasie? Chodzi mi o to, ¿eby mieæ lepsz± dzia³kê. Niech czeka na zbudowanie zamku, ale lokacja bêdzie ju¿ zaklepana.

Czy to mo¿liwe i co wy na to?

#6 2007-10-01 14:14:42

Mansur

Moderator

Punktów :   

Co do cen ziemi : ceny ziemi s± ró¿ne w zale¿no¶ci od miejsca po³o¿enia.Na 1 mapie 60-70 mln.Na mapie 3 chyba nawet za 40 mln.
Uwa¿am jednak ¿e nie ma sensu kupowaæ gdzie¶ daleko,tylko na 1 mapie,oczywi¶cie najlepsze miejsce:)Jesli nazbieramy 50 mln,to
szybko dozbieramy resztê.

Co do zwiêkszenia op³at : jestem jak najbardziej za.Od 40 lvl k³opoty z kas± powoli siê koñcz± {1.wpadaj± lepsze przedmioty 2.mo¿na
chodziæ do wie¿y demonów na zarobek}.Od 45 lvl chyba ju¿ nikt nie cierpi na brak gotówki ,wrêcz przeciwnie:)

Oto jeden pomys³ jak przy¶pieszyæ zebranie kasy na gildie :dziennie 2-3 razy sprzedaje handlarzowi zbêdny towar{nie chce mi sie stawaæ na sklepie} po minimalnych cenach.Je¶li kto¶ ma woln± postaæ i czas na rozstawienie sklepu niech we¿mie takie przedmioty ode mnie i wystawi na sklepie po nie wygórowanych cenach.Kasa mo¿e i¶æ na gildie w ca³o¶ci lub np. po³owa na gildie po³owa
dostarczycielowi,to kwestia do uzgodnienia.

Nastêpny pomys³ : miêdzy gildi± stosujmy wymianê barterow±{towar za towar} np.chcesz iglice to bierz,nie musisz od razu dawaæ co¶
w zamian,jak bedziesz mia³ to dasz,mam czas to poczekam.Zaoszczêdzimy w ten sposób gotówkê.

W tej chwili tyle przysz³o mi do g³owy,jak na co¶ wpadnê to napiszê.

Pomys³ nr.3.Stwórzmy magazyn zbêdnych sk³adników.Potrzebna jest do tego wolna postaæ,która bêdzie trzymaæ te sk³adniki i stworzy listê stanu posiadania.Zainteresowani bêd± mogli kupowaæ za symboliczn± op³at± 1000 yang,a nadwy¿kê bedziemy sprzedawaæ na sklepie gildii.Mam np.ponad 100 sztuk zbêdnego mi siana,po³owê mo¿na umie¶ciæ w magazynie a drug± sprzedawaæ po nie wysokiej cenie.Kasa ze sprzeda¿y pójdzie na gildiê.

Czy kto¶ ma woln± postaæ aby siê tym zaj±æ?

#7 2007-10-06 02:29:41

kosikredkiX

Pacho³ek

Punktów :   

Mansur napisał:

Pomys³ nr.3.Stwórzmy magazyn zbêdnych sk³adników.Potrzebna jest do tego wolna postaæ,która bêdzie trzymaæ te sk³adniki i stworzy listê stanu posiadania.Zainteresowani bêd± mogli kupowaæ za symboliczn± op³at± 1000 yang,a nadwy¿kê bedziemy sprzedawaæ na sklepie gildii.Mam np.ponad 100 sztuk zbêdnego mi siana,po³owê mo¿na umie¶ciæ w magazynie a drug± sprzedawaæ po nie wysokiej cenie.Kasa ze sprzeda¿y pójdzie na gildiê.

Czy kto¶ ma woln± postaæ aby siê tym zaj±æ?

Rozmawia³em ju¿ z Mansurem o takiej postaci - za³o¿ê osobne konto a lista zbêdnych towarów bêdzie umieszczona na forum.
Postaram siê te¿ ja na bie¿±co aktualizowaæ. sklep bêdê wystawiaæ rano do czasu mojego powrotu z pracy.
Mam jeszcze 2 niepotrzebny mi komputer brak w nim dysku ale jak go uruchomiê bêdziemy mieli sklep 24h.

Stopka forum

RSS